Refinansiering av kredittkort

refinansiering-av-kredittkort

Det er mange fordeler med et kredittkort, noe som vel er grunnen til at de nesten har blitt allemannseie i Norge. Og mange har ikke kun et kort, men ofte flere. Det er dog ulemper med det meste og dette gjelder også kredittkort.  Dette er en av grunnene til at flere og flere søker om forbrukslån og smålån, slik at de kan refinansiere den voksende kredittkortgjelden.  Det er selvsagt kjekt å ha et kredittkort. Med kortet kan du kjøpe stort sett alt du drømmer om, så lenge kredittgrensen ikke er overskredet er det bare å dra kortet. Og skulle du har brukt litt mye penger på shopping, så kan det raskt ordnes med en økning av kredittgrensen.

Fordeler og ulemper med kredittkort

Som nevnt, er det mange fordeler med et kredittkort. Kunsten består i å ha penger til det en kjøper, slik at regningen fra kredittkortselskapet kan betales i sin helhet når den kommer. Da er det ikke noe problem å bruke kortet til shopping. Når du skal på reise er det også en fordel at du slipper å ha med massevis av kontanter, og om du betaler 50% av reisens pris med kortet vil du automatisk være dekket av en reiseforsikring. Det kan også være en del rabatter og bonuser å hente ved å bruke kredittkortet som betalingsmiddel.

Høye renteutgifter

En av grunnene til at mange ender opp med å søke om et forbrukslån for å refinansiere kredittkortgjelden, er at man bruker flere penger enn hva som var meningen til å begynne med. Med tilgang til ekstra kapital blir det en del shopping og til slutt blir økonomien uoversiktlig. Kredittrammen på et kredittkort er penger som du «låner» av banken eller finansieringsselskapet. Har du en samlet kredittramme på f.eks. kr 75 000, og det meste av den har blitt brukt, blir det mye penger i renter. Regningen blir ofte betalt i små biter og da løper rentene fort. Med et rentenivå på mellom 20 – 30%, må du betale minst kr 1500 i rente hver måned. Det blir en del penger i løpet av et år.

Refinansiering

Men, når det først har gått forlangt, er det godt å vite at det finnes håp. Det er nemlig mulig å refinansiere kredittkortgjelden med et forbrukslån. Dette betyr ikke at du vil få mindre gjeld, men du vil oppleve at det er enklere å beholde oversikten når du kun har et lån å forholde deg til. Og du vil spare en del penger i renteutgifter. Det er mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr refinansiering av forbrukslån. Om du søker på nettet etter refinansiering, vil du få opp veldig mange treff. Her kan man se hos de enkelte banker, hvilke vilkår de kan tilby. Noen av de bankene som i utgangspunktet tilbyr en lav rente er Bank Norwegian, Opp Finans og re:member. Vi skriver i utgangspunktet, da renten du vil få tilbudt avhenger av kredittvurderingen som banken gjør av deg.

Refinans via en låneformidler

En annen mulighet er også å søke om refinansiering via en låneformidler. Dette kan f.eks. være Lendo eller Centum Finans. Disse jobber sammen med en rekke banker og finansieringsselskaper og når du sender inn en søknad vi dem, vil denne bli videresendt til så mange som tolv ulike banker. Du vil derfor ha en bedre sjanse for å få et bra tilbud og en lavere rente.

Uansett løsning, så kan du hos de fleste låne opptil kr 500 000 og velge en nedbetalingstid på inntil 15 år. Dette vil gi deg en fast nedbetalingsplan, som det er enklere å forholde seg til. I forhold til renten, er det ikke umulig å halvere denne om du nå betaler rundt 28% i rente på kredittkortgjelden. Flere tilbyr en rente helt ned mot 9% på forbrukslån til refinansiering, men gjennomsnittet ligger på ca. 15-16%.