Leiebil Pisa

Pisa, Tuscany

Den lille universitetsbyen Pisa i det nordlige Italia har gjort seg kjent for verden mer eller mindre på grunn av et enkelt bygg – vi snakker naturligvis om det skjeve tårnet i Pisa. Årlig tar svært mange turister turen innom byen, som ligger langs kysten i det nordlige Italia, med det berømte tårnet som den selvfølgelige severdigheten. Pisa har i underkant av 100 000 innbyggere, der en stor del av disse er studenter ved byens også berømte universitet fra 1343.

Bilutleie i Pisa

Mange har allerede leiebil når de besøker Pisa, ettersom det er en del av kjøreruten langs kystlinjen av Italia. Men er Pisa utgangspunktet ditt og ankommer du Pisa via den internasjonale lufthavnen Galileo Galilei, så leier du enklest bil direkte på flyplassen. De store kjedene, inkludert Sixt, Hertz og Avis er alle representerte med bilutleie direkte på flyplassen. Også lokale Firefly Car Rental kan anbefales. I selve sentrum av Pisa er utvalget av bilutleie heller dårlig.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Pisa ligger i den naturskjønne regionen Toscana nord i Italia, og følgelig er det mange opplevelser i nær omkrets som man enkelt kan oppleve med leiebil. Hva med vinsmaking på en autentisk, italiensk vingård? En tur innom Det skjeve tårn i Pisa er naturligvis obligatorisk også, der man også kan se andre historiske bygninger som en katedral, el kirkegård og mer til. Eller hva med en kjøretur på motorveien innover i landet til den historiske byen Firenze? Mulighetene er mange når du befinner deg i Pisa med leiebil.

Generelle kjøretips

Kjøring i Pisa er generelt veldig greit, også i sentrum. Det er ikke den mest trafikkerte byen i Italia, og gatene er oversiktlige og generelt er det veldig fremkommelig i Pisa. Utenfor byen er det i stor grad motorveier, men også enklere landeveier, men generelt er det å kjøre bil i Italia uproblematisk og behagelig. Aldersgrensen for å leie bil er 21 år. Du må regne med å betale bompenger på mange motorveier.