Idrettsmassasje på Vaulen

StavangerDen mest berømte ”idrettsskaden” i verdenshistorien er sannsynligvis myten om Achilles’ hæl. I følge myten var det mor til Achilles som unnlot å dyppe sønnens hæl i elven Styx. Vannet skulle sikre Achilles udødelighet. Hun dyppet resten av kroppen i elven, men glemte hælen. Det ble Achilles’ skjebne.

Moralen i historien er at det er viktig å forebygge fremtidige skader som ellers kan få skjebnesvangre følger. Idrettsmassasje sørger for å forhindre unødvendige skader i tillegg til å korrigere skjevheter og uregelmessigheter i muskulaturen. På toppen av det hele er massasjen avspennende for både kropp og sjel.

Dyp og energisk massasje

Idrettsmassasje er mer aktiv, energisk og spesifikk sammenlignet med klassisk massasje. Derfor kan denne formen for massasje ofte oppleves ”tøffere” og mer smertefull enn vanlig massasje. Terapeuten går dypere ned i vev og muskulatur og må ta hardere i for å oppnå resultater. Målet er å løse opp underlagsvev / bløtvev og sørge for at det gjenopprettes balanse i muskulaturen.

Enten du er aktiv idrettsutøver eller en mosjonist som trener mye, er det viktig både i forebyggende og korrigerende hensikt å sørge for at du får løst opp stram muskulatur etter en hard treningsøkt. Idrettsmassasje forhindrer skader og / eller reduserer skadevirkninger som ellers kunne ha påført deg unødvendige smerter og problemer. En klinikk som kan anbefales er Vaulenkiropraktorklinikk.no som tilbyr denne type massasje i Stavanger.

Hensikten med idrettsmassasje

Idrettsmassasje gjør det enklere å reparere skadet eller overstimulert vev. Helbredelse og restitusjon går raskere. Du får tøyd ut på en profesjonell måte og strekt for korte muskler. Kroppen blir stimulert slik at du lettere blir kvitt væske som ofte samler seg rundt et skadet område. Arrvev reduseres, og du får behandling for skader etter overbelastning og forstuinger.

Hvilke skader idrettsmassasje er godt for

Det er ikke bare idrettsutøvere som har behov for dyp massasje. Idrettsmassasje er også svært effektivt dersom det har oppstått skader i forbindelse med skadelige sittestillinger, belastningsskader på grunn av ensidig arbeid, eller dersom det har oppstått fallskader i forbindelse med en ulykke.

En stiv nakke kan forårsake smerter som det er bedre å forebygge før lidelsen blir kronisk. Det samme gjelder vonde knær eller en dårlig kroppsholdning som setter seg som spenninger i kroppen. Idrettsmassasje vil også kunne ”reparere” en tennisalbue eller løse opp spenninger som har ført til sterk, vedvarende hodepine.

Hvem passer idrettsmassasje for?

Dersom det ikke er spesielle komplikasjoner, kan det være tilstrekkelig med en enkelt behandling. Som når du har en stiv nakke som trengs å løses opp. Om smertene kommer av mer kompliserte forhold, for eksempel muskulatur som er avrevet, er det nødvendig med flere behandlinger. Det samme gjelder slitasjeskader. I tillegg til massasjen kan det være behov for ulike øvelser og opptrening over en litt lenger periode.

Om du sørger for regelmessig massasje er det atskillig enklere å unngå skader under trening eller konkurranser. Kramper og muskelstrekk oppstår ikke så lett. Sår muskulatur lindres. Strekk i låret korrigeres. Vonde skuldre og legger helbredes.

idrettsmassasjeØk dine prestasjoner

I tillegg til forebygging og korrigering vil idrettsmassasje kunne bedre prestasjonene for aktive utøvere. Noen idretter har derfor sine egne massører. Avhengig av hvilken idrett eller sport du driver med, hvilke muskler du bruker og som er mest utsatt, vil også massasjeteknikkene og øvelsene variere.

Massasje varmer opp muskulaturen og gjør den mer smidig. Derfor vil massasje før en konkurranse være hensiktsmessig i forbindelse med oppvarmingen. I tillegg vil en konkurranse ofte bety stor belastning på muskulaturen under selve prestasjonen. Dermed er det vanlig med massasje også etter den fysiske utladningen.

Bedre utholdenhet og kortere restitusjon

Både profesjonelle idrettsutøvere og aktive amatører vil ha fordeler av idrettsmassasje. Sammen finner vi ut av hva som er mest hensiktsmessig ut fra dine behov. Resultatet er også bedre utholdenhet og kortere restitusjon.